Донации

Госпоѓата Марија и господинот Томас Русенгрен од хуманитарната организација ХЕНД ТИЛ ХЕНД од Шведска Повторно не почестија со уште една голема донација во вредност од 250 000 евра.

Госпоѓата Марија и господинот Томас Русенгрен од хуманитарната организација ХЕНД ТИЛ ХЕНД од Шведска Повторно не почестија со уште една голема донација во вредност од 250 000 евра. Донацијата се состои во кревети, столици, потрошен материјал за операционите сали и одд. за интензивна нега, многу апаратури за физикалното одд., постелнина, апарати за кожно одд. и одд. за интензивна нега. Во донацијата има и оперативен стол, монитор за САРИЛ, радијатор за физикално одд., шкафчина, точаци за физикална, душеци, надкасни. Соработката продолжува и понатаму. Голема благодарност до нашите пријатели од Шведска.

Сподели:

Клучни зборови: Донација, Шведска, Клиничка болница Битола