Вести

Денот на пролетта одбележан и во ЈЗУ КЛИНИЧКА БОЛНИЦА БИТОЛА со две големи активности. Имено фирмата БИС ПРОМЕТ АГРО ЦЕНТАР БИТОЛА наши долгогодишни помагатели  и соработници денес донираа 100 садници на ружи како би помогнале за убава глетка на нашите пациенти  во нивниот период на хоспитализација.

Денот на пролетта одбележан и во ЈЗУ КЛИНИЧКА БОЛНИЦА БИТОЛА со две големи активности. Имено фирмата БИС ПРОМЕТ АГРО ЦЕНТАР БИТОЛА наши долгогодишни помагатели  и соработници денес донираа 100 садници на ружи како би помогнале за убава глетка на нашите пациенти  во нивниот период на хоспитализација. Ова се наши драги пријатели кои во 2018 исто така од нивна страна  го покрија системот за наводнување низ целиот двор на болницата.

На денешната средба меѓу нашиот менаџерски тим и преставниците на Бис Промет Агро Центар Битола стана збор и за понатамошна соработка. Директорот на Клиничка Болница Битола Др. Зоран Лазаров од негово име а и од името на сите вработени како и од името на нашите пациенти изразува голема благодарност за успешната соработка со оваа реномирана фирма од нашиот град.

Акцијата ДАЈ СВОЈ ПРИДОНЕС - ЗАСАДИ ДРВО на тимот на СИНПЕКС ДОО не ја одмина ни Клиничка Болница Битола. Во делот на болницата од страната на онколошкото одделение беа посадени 100 различни садници помогнати од многу работници за хортикултурно уредување од ЈП КОМУНАЛЕЦ и неуморните од INTERWORKS од нашиот град. Голема благодарност и до нив.

Сподели:

Клучни зборови: Ден на пролетта, Бис Промет Агро Центар, ЈП Комуналец, Синпекс, Интерворкс, Донација