Вести

Започна целосното реновирање на одделението за физикална медицина и рехабилитација. Целосна рекострукција на базенот. За брзо време ќе се стави во функција после 10 годишно не работење на истот. Обезбедена е целосна финансиска поддршка од голем број донатори,стопанственици и хумани пријатели од нашиот град на кој од се срце им се заблагодаруваме за целовкупната помош и дадената можност да можиме сите заедно за краток временски период повторно да го ставиме во функција одделот на хидро-терапија како и некогашната гордост на болницата базенот.

Започна целосното реновирање на одделението за физикална медицина и рехабилитација. Целосна рекострукција на базенот. За брзо време ќе се стави во функција после 10 годишно не работење на истот. Обезбедена е целосна финансиска поддршка од голем број донатори, стопанственици и хумани пријатели од нашиот град на кој од сѐ срце им се заблагодаруваме за целовкупната помош и дадената можност да можиме сите заедно за краток временски период повторно да го ставиме во функција одделот на хидро-терапија како и некогашната гордост на болницата - базенот. Многу набрзо пациентите од битола и целиот југозападен дел на Македонија ќе можат да ги користат услугите на базенот. Менаџерскиот тим на Клиничка Болница Битола воден од директорот др.Зоран Лазаров со помош на голем број донатори обезбедија средства и за реновирање на санитарниот дел кој е во страшно нефукционарна состојба.

Сподели:

Клучни зборови: Реновирање на одделението за физикална медицина и рехабилитација. Рекострукција на базенот. Финансиска поддршка од голем број донатори, стопанственици и хумани пријатели.