Вести

Брза, ефикасна и плодна посета на министерот Венко Филипче на Клиничка Болница Битола. Разгледано,договорено,остварено. Според планот обезбедени се и потпишани од страна на министерот вработувања нови за до крајот на 2019 вклучувајќи ги овде и вработувањата трансформација од определено време како и направен план за нови вработувања за наредната 2020 год.

Брза, ефикасна и плодна посета на министерот Венко Филипче на Клиничка Болница Битола. Разгледано,договорено,остварено. Според планот обезбедени се и потпишани од страна на министерот вработувања нови за до крајот на 2019 вклучувајќи ги овде и вработувањата трансформација од определено време како и направен план за нови вработувања за наредната 2020 год.-Министерството се  вклучува со помош околу реновирањето на останатиот дел од визбите каде функционираат амбулантите каде веќе е започната тендерската постапка.-Најавена е реконструкција и санација на сите санитарни чворови,министерот најави нови кревети за болницата,плочки секаде каде е потребно,санитарија и tv. -Помош на менаџерскиот тим од страна на министерот му  беше понудена и за интерната амбуланта  која веќе се реконструира од наша страна и каде е најголемата фреквенција по  број на пациенти .-Се отпочнува и со реконструкција на зградата каде ќе се отвори нов геријатриски оддел многу потребен на Битолчани.-Во најбрз можен рок министерот си зеде обврска да се поправи и ангиографот . Од страна на менаџерскиот тим и од името на вработените голема благодарност за посетата на министерот,за брзата ефикасност за она што го побаравме и искажавме како проблем со кој се соочуваме,чекаме нова средба повторно во клиниката како би можеле да се реализираат уште проекти кои денес му ги предочивме а тој вети брза реалузација. Министерот се сретна и со младите лекари го посети и физикалното одд и ја виде работата на базенот.

Сподели:

Клучни зборови: Посета, Министер за здравство, Венко Филипче, Клиничка болница Битола